Ardhja në Shqipëri

Tani e dini se ku të qëndroni. Ku tjetër veçse në Boutique Hotel Arte me vendndodhje më të përshtatshme dhe të dekoruar bukur.

Kthehu te pse e vizitoni Shqipërinë … E vendosur në Gadishullin Ballkanik në Evropën Juglindore, Shqipëria ndodhet pranë tregjeve kryesore evropiane dhe mund të vizitohet lehtësisht nga ajri, toka dhe deti.

Shqipëria është konsideruar prej disa kohësh një perlë e fshehur e Ballkanit, me artikuj të shumtë nga media prestigjioze ndërkombëtare që e përmendin atë dhe japin sugjerime dhe sugjerime se si ta shfrytëzoni sa më mirë kohën tuaj. Megjithatë, megjithëse Veriu dhe Jugu janë vendet ku turistët mund të gjejnë shumicën e pikave të tyre të interesuara, Tirana mbetet kryeqyteti i biznesit të Shqipërisë dhe qendra e lidhjeve ekonomike.

Por le t’i fillojmë gjërat siç duhet. Si të arrini atje?

I vetmi aeroport në Shqipëri me shërbim ndërkombëtar është Aeroporti Ndërkombëtar Nënë Tereza, i vendosur në Rinas, vetëm 17 km në veriperëndim të Tiranës. Mënyra më e përshtatshme për të shkuar nga aeroporti në Tiranë është me taksi. Udhëtimi nga Tirana në aeroport zgjat njëzet deri në tridhjetë minuta, në varësi të trafikut dhe kushton rreth 2500 lekë (ose 20 EURO) çdo drejtim. Nëse telefononi një shërbim taksi (shumë ofrues taksish të besueshëm në Tiranë, shpejtësi, taksi urbane vetëm për të përmendur disa) ju mund të merrni një ofertë prej 1500 lekësh për udhëtim me një drejtim dhe ata ju presin në seksionin e mbërritjeve në mënyrë që ju shmangni konfuzionin duke dalë nga aeroporti. Autobusi i Rinas Express niset çdo orë nga ora 06:00 deri në orën 18:00, si një shërbim autobusi çdo orë midis Aeroportit dhe Muzeut Kombëtar në qendër të Tiranës. Tarifa e vetme është 250 Lekë Shqiptare.

Kërkesat e hyrjes
Qytetarët e BE-së, si dhe ata nga shumica e vendeve të tjera evropiane, plus SHBA-ja, Kanadaja, Australia, Zelanda e Re dhe Japonia mund të hyjnë në Shqipëri pa vizë. Udhëtarët e tjerë duhet të marrin një vizë nga një ambasadë ose konsullatë shqiptare jashtë vendit përpara se të udhëtojnë. Më shumë informacion mund të gjeni në faqen e internetit të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Shqipërisë në http: //www.punetejashtme. gov.al/files/userfiles/Regjimi_i_vizave_per_te_huajt30.06.2016.pdf ).

Informacione të tjera
Aeroporti “Nënë Tereza”
Aeroporti ka një dyqan pa doganë, Dogana funksionon 24 orë në ditë.
Telefon: 00355 4/2381800/1600, Faksi: 00355 4/2379065

Humbur & amp; Gjetur:
Telefoni: 00355 4/2381681/82, celulari: 00355 69 20 66626
E-mail: [email protected], Faqja në internet: www.tirana-airport.com < / p>

Paratë & amp; Kostot
Monedha shqiptare është leku. Leku është një monedhë e pakonvertueshme dhe duhet të kthehet në monedhën tuaj përpara se të largoheni nga Shqipëria. ATM-të gjenden në të gjithë Tiranën dhe komisionet varen nga banka nga e cila zgjidhni të tërhiqni dhe nga komisionet e bankave tuaja emetuese. Paratë e gatshme mund të ndërrohen në zyrat e këmbimit që gjenden në të gjithë qytetin. Është gjithashtu e mundur të ndryshojmë para në hotelin tonë. Nëse jeni duke bërë diçka jashtë qendrës së afërt të qytetit ose po planifikoni të udhëtoni në ndonjë vend të largët, sigurohuni që të mbani para në dorë, përdorimi i POS-it nuk është shumë i përhapur jashtë qendrave të qytetit.